Neem contact met ons op

Back

Textielproducent

Textiel betekent letterlijk ‘al wat geweven is’. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord ‘texere’ dat voor ‘weven’ staat. Maar wat doet een textielproducent? Een textielproducent maakt van filamenten (draden) of vezels (korte draadjes) textiel, een materiaal dat kan worden vervormd. Het productieproces van textiel kan bestaan uit onder meer weven, breien, vlechten, knopen en spinnen. Ook met losse materialen (vezels) kan textiel worden gemaakt. Dit door middel van vliesvormig. Vilt is bijvoorbeeld een materiaal dat wordt gemaakt uit vezels. 

Levendige textielhandel  

In de dertiende eeuw ontstond in Nederland en België al een levendige textielhandel. Fur-Textiles Nederland is een fabrikant van textiel, oftewel textielproducent. Textiel als fleece, nep bont, brandvertragend textiel en meer. Om textiel te produceren is een grondige voorbehandeling vereist. Zo moet draadbreuk worden voorkomen en dienen de weefsels glad en strak te worden gemaakt. Dit wordt gedaan door de weefsels achtereenvolgens enzymatisch te ontsterken en te zengen. Zo krijgt het uiteindelijke doek een glad oppervlak. Textielproducenten bleken hun materialen vaak om de van nature aanwezige verontreinigingen en kleurstoffen te verwijderen. Na dit bleekproces heeft het textiel een witte kleur. Bleken kan op verschillende temperaturen, zowel koud als warm. Vaak verft de textielprocent het textiel in uni-kleuren. Er worden specialistische apparatuur en machines gebruikt tijdens dit kleuringsproces.

Afwerkingsmogelijkheden textiel 

Na het kleuringsproces kan het textiel door de textielproducent worden bedrukt met uiteenlopende dessins, zoals bloemen, streepjes, stippen, stripfiguren en meer. Afhankelijk van de toepassing van het textiel kan de textielproducent ook een coating aanbrengen, zodat het textiel bijvoorbeeld vormvast wordt, slijtvast, waterafstotend of brandvertragend. Daarnaast zijn er ook nog andere bewerkingstechnieken die een textielproducent kan toepassen. Wat dacht u bijvoorbeeld van kreukherstellende, krimpvrije, antibacteriële of vuilafstotende finishes? Kortom, Fur-Textiles Nederland fabriceert kwalitatief hoogwaardig textiel. Laat u vrijblijvend door ons adviseren over de mogelijkheden.

Contact

Nieuwsbrief

Euregioweg 370

7532 SN Enschede

Nederland

Postbus 6028

7503 GA Enschede

Nederland

Telefoon: 0031 - (0)53 - 4612560

Telefoon: 0031 - (0)53 - 4615200

Fax:

0031 - (0)53 - 4614735