Neem contact met ons op

Back

Nep bont

Bont dat niet van echt te onderscheiden is, dat is nep bont. Nep bont, ook wel imitatiebont genoemd, wordt van synthetische garens en vezels gemaakt. Hoogwaardige materialen als modacryl, acryl en polyester, die een luxe uitstraling hebben en er niet alleen uitzien als echt bont, maar ook zo aanvoelen. Het verschil tussen echt bont en nep bont is voor een leek zelfs zo moeilijk te zien en te voelen dat er geen reden is om niet te kiezen voor nep bont.

Zo wordt nep bont gemaakt

Nep bont wordt veelal gefabriceerd uit garens en vezels van acryl en modacryl. Nepbont kent diverse voordelen ten opzichte van echt bont. Hieronder volgt een overzicht van de meest belangrijke:

 

• Nep bont is ethisch beter verantwoord en het productieproces is vrij van wreedheden.
• Het is diervriendelijker dan echt bont aangezien er geen dieren voor hoeven te worden gefokt of gedood te worden.
• Het is beter bestand tegen motten.
• Kledingstukken kunnen met nep bont eenvoudiger worden gefabriceerd middels een “gewone” naaimachine dan echt bont
• Nep bont is veelal geschikt om te worden gewassen. Echter wordt dry cleaning geadviseerd.
• Nep bont is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, waaronder kleding. Nep bont biedt bovendien uitstekende bescherming tegen de kou.
• Er zijn zeer veel verschillende en modieuze dessins mogelijk als het gaat om nepbont: Nepbont is leverbaar in verschillende poolhoogtes: kort, lang, glanzend, gekleurd of juist authentiek. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Toepassingen nep bont

Nep bont wordt toegepast voor diverse doeleinden. Zo worden er kledingstukken van gefabriceerd en mee afgewerkt, denk aan bontkragen van jassen en capuchons. In de schoenen- en laarzenindustrie vindt u veelvuldig nep bont, denk daarbij o.a. aan de randen bij de productie van bontlaarzen en bontvoeringen in schoenen. Je kunt het je dan ook zo gek niet bedenken of er wordt bont in verwerkt. Zelfs fotolijstjes en kaften van schoolboeken of schoolagenda’s worden geregeld afgewerkt met nep bont. Ook worden er knuffels van gemaakt en wordt nep bont toegepast bij (woon)accessoires, zoals kussens van nepbont en plaids (dekens). Daarnaast wordt voor hondenmanden en poezenmandjes (kattenkrabpalen) en andere dierbenodigdheden regelmatig nep bont gebruikt. Fur-Textiles Nederland is producent van kwalitatief hoogstaand nepbont en polarfleece.

Contact

Nieuwsbrief

Euregioweg 370

7532 SN Enschede

Nederland

Postbus 6028

7503 GA Enschede

Nederland

Telefoon: 0031 - (0)53 - 4612560

Telefoon: 0031 - (0)53 - 4615200

Fax:

0031 - (0)53 - 4614735