Neem contact met ons op

Back

Imitatiebont

Hoewel het gebruik van echt bont door veel mensen wordt afgekeurd, duiken er nog regelmatig nieuwsberichten op over diermisbruik als het gaat om het winnen van vachten van dieren, oftewel bont. Gelukkig is er een heel goed alternatief om hetzelfde luxe en realistische gevoel van bont te creëren. Dit kan namelijk met imitatiebont, ook wel nepbont genoemd.

 

Hoe wordt imitatiebont gemaakt?

Imitatiebont is een bont artikel dat wordt gemaakt van garens en synthetische (kunstmatige) vezels. Imitatiebont is in diverse soorten verkrijgbaar: gebreid imitatiebont, boa knit imitatiebont, double raschel imitatiebont en meer. Om het imitatiebont net zo zacht te krijgen als echt bont, worden vaak garens met een zeer fijn deniernummer toegepast. In de finishing van het eindproduct wordt bovendien meerdere malen gepolished en gebrushed. Veelal wordt aan de onderkant van het breisel als coating een soft latex aangebracht met als effect een gestabiliseerd doek. Deze coating betreft acryl-latex, een zachte compound latex. Het uiteindelijke resultaat? Imitatiebont dat niet van echt te onderscheiden is. Zacht, mooi én duurzaam.

 

Voordelen imitatiebont

Kunstmatig bont klinkt misschien negatief, maar niets is minder waar. Imitatiebont heeft door de hoogwaardige productiewijze namelijk veel fijne eigenschappen:

 

– De synthetische vezels en garens waar nepbont onder andere van wordt gemaakt hebben een hoog draagcomfort.

– Synthetische Imitatiebont is gemakkelijk te reinigen (dry cleaning) of te wassen.

– Imitatiebont is door de hedendaagse technieken nagenoeg niet van echt te onderscheiden en heeft vaak een net zo luxe uitstraling als echt bont.

– Nepbont is een stuk goedkoper dan echt bont.

– Imitatiebont kan in bijna alle kleuren en dessins gemaakt worden.

– Imitatiebont is meer ethisch verantwoord; er hoeven geen dieren, zoals nertsen, voor te worden gefokt of te sterven.

Contact

Nieuwsbrief

Euregioweg 370

7532 SN Enschede

Nederland

Postbus 6028

7503 GA Enschede

Nederland

Telefoon: 0031 - (0)53 - 4612560

Telefoon: 0031 - (0)53 - 4615200

Fax:

0031 - (0)53 - 4614735