Neem contact met ons op

Back

Fleece producent

Fleece is een lekker zacht en comfortabel materiaal dat licht van gewicht is en bekend staat om de warmhoudende eigenschappen. Niet voor niets wordt fleece toegepast als materiaal voor (functionele) truien, slaapzakken, dekens, speelkleden, vesten, mutsen, sjaals en meer.

Fleeceproductie in jaren ’80 op gang

Pas in de jaren ’80 werd fleece op de markt gebracht door fleece producenten. Daarvoor was het veelal wol dat gebruikt werd in de textielindustrie. Wol zuigt echter veel water op, is relatief zwaar in vergelijking met bijvoorbeeld fleece en kan kriebelen, wat door veel mensen als irritant wordt ervaren. Als snel werd fleece dan ook een populair alternatief voor wol. Fleeceproducenten maken polar fleece uit polyester garens; een synthetisch materiaal. Doordat fleece in het finishing proces wordt opgeruwd ontstaat er een stof die warm is en bijzonder zacht. Fleece weegt haast niets, maar isoleert uitermate goed. Daarbij voelt het prettig aan op de huid en is de stof slijtvast en erg sterk. Niet alleen kan het makkelijk worden gewassen, ook droogt fleece weer snel. Op voorwaarde dat het materiaal op de juiste manier wordt behandeld, krimpt en rekt fleece daarnaast nauwelijks.

Uiteenlopende soorten fleece

Fleeceproducenten maken verschillende soorten fleece in diverse gewichtsklassen in diverse finishes : enkelzijdig en dubbelzijdig fleece uit 100% polyester garens. Technisch fleece dat brandvertragende eigenschappen heeft wordt gemaakt van modacryl/protex garens en kan antistatisch worden uitgerust. Fur-Textiles Nederland is een fabrikant waar u onder meer terecht kunt voor polar fleece van uitzonderlijke kwaliteit. Neem contact op om meer te weten te komen over de mogelijkheden van fleece.

Contact

Nieuwsbrief

Euregioweg 370

7532 SN Enschede

Nederland

Postbus 6028

7503 GA Enschede

Nederland

Telefoon: 0031 - (0)53 - 4612560

Telefoon: 0031 - (0)53 - 4615200

Fax:

0031 - (0)53 - 4614735